ETUSIVU
ESITTELY
KOKOUKSET
JUHLAT
HISTORIA
OTA YHTEYTTÄ
NÄIN LÖYDÄT PERILLE!

KUVIA
ESITTELY:
----------------------------------------------------------------------------

KARLLUND on toimiva maatila, jonka 1900-luvun alussa rakennettuun kivinavettaan on peruskorjattu tunnelmallinen ja erilainen paikka juhlia tai pitää kokouksia. Kivinavetan jylhä ilmapiiri on jäljellä, mutta viihtyvyyden varmistavat myös nykyaikaiset ratkaisut.

Navetan harmaakivisten yli metrin vahvuisten seinien sisällä on kaksi vierekkäistä yhtenäistä salia, pinta-aloiltaan 170 ja 100 m2. Istumapaikkoja on yhteensä 152, joista 120 pöydissä ja tuoleissa sekä 32 paikkaa karsinalooseissa. Tarvittaessa voidaan tiloihin lisätä paikkoja aina 200 hengelle.

Pohjakerroksen kokonaisala on 500 m2, joten tarpeellista muutakin tilaa jää jäljelle.

Kivinavetan puurakenteinen yläkerta eli parvi on rakennettu vuonna 1961 nykyiseen korkeuteensa. Parven pylväätön ja 10 m korkea tila on kuin kirkko. Täällä on tilaa tanssille tai vaikka 250 hengen kokoontumisille silloin, kun lämpötila sen sallii.

Karllundin tila on yrittäjäperheen koti ja pihan keskeinen rakennus on vuonna 1790-luvulla rakennettu hirsinen päärakennus. Pihan nurmikentät ovat myös käytettävissä tilaisuuksien järjestelyissä.

Karllund sijaitsee Kurisjärven kylän kulttuurimaisemassa, joka on luokiteltu maisemallisesti ja rakennetun kulttuuriympäristön kannalta arvokkaaksi alueeksi. Maatila on tehnyt erityisympäristösopimuksen perinnemaiseman hoidosta. Hoitoalue on pihapiirissä ja sitä laidunnetaan naapurin hevosilla.

Pihan tuntumaan on hiljattain siirretty Toijalasta kaksi 1700-luvun aittaa sekä vuodelta 1863 oleva tuulimylly. Rakennusten siirto ja kunnostus toteutettiin kotiseutuyhdistyksen puitteissa Leader-hankkeena.

Tilalla tuotetaan kauraa, ohraa ja rypsiä noin 40 peltohehtaarilla. Metsiä hoidetaan metsäsuunnitelman mukaisesti. Noin 100 hehtaaria omaa metsää tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisiin ulkotapahtumiin.